Bij- & nascholing Integrale Verlies- & Rouwbegeleiding

Heb je interesse in het vak ‘Integrale Verlies- en Rouwbegeleiding’?
  • Integrale mensbenadering
  • Meerdere lagen van het menselijk bewustzijn
  • Een ander helpen zichzelf te helpen

Bij de SPSO bieden we Bij- & nascholing Integrale Verlies- & Rouwbegeleiding aan. Dit wordt gegeven door de bevlogen en betrokken docent Ed van der Vight. Wat drijft hem om deze bij en nascholing te geven? Wat leer je tijdens zijn lessen? Deze informatie kun je halen uit de onderstaande blogs.

“De opleiding rouwbegeleiding ligt heel dicht bij mij”

Het taboe op de onderwerpen ‘dood’ en ‘verlies’ neemt steeds verder af. Mensen praten er gemakkelijker over en zoeken sneller hulp. Het is dan ook niet verrassend dat er aanzienlijk meer aanmeldingen zijn voor de opleiding ‘Integrale Verlies- & Rouwbegeleiding’ bij de SPSO. Dit vak wordt gegeven door de toegewijde docent

Wat is het model voor ‘Integrale Verliesverwerking’?

Wil je meer weten over rouw- en verliesbegeleiding? Dan is de opleiding ‘Integrale Verlies- en Rouwbegeleiding’ bij de SPSO misschien wat voor jou. Tijdens deze opleiding leert docent Ed van der Vight onder andere hoe je het model voor ‘Integrale Verliesverwerking’ kunt toepassen. Een methode waarmee de cliënt zichzelf leert helpen, waardoor hij of zij sterker wordt en het leven weer kan oppakken.

Heb je interesse in het vak 'Integrale Verlies- en Rouwbegeleiding'?

Wil je meer weten over de nascholing? Download de brochure door bijgaand formulier in te vullen. Je kan ook eventuele vragen of opmerkingen kwijt in dit formulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je kan ons ook telefonisch (030 – 280 38 19) bereiken.

"Omdat ik merkte dat het contact met mensen in een moeilijke levensfase me veel voldoening gaf, ben ik daar gaan werken als vrijwilliger."

Ed van der Vight

"Hoe leer je mensen om te gaan met een intens verdrietige ervaring? Hoe help je hen hun leven weer op de rit te krijgen?"

Ed van der Vight

"Als begeleider ben je een instrument. Ik leer mijn studenten hoe zij zichzelf als instrument kunnen gebruiken om cliënten te helpen."

Ed van der Vight

Je leert in deze cursus samen met de cliënt, op een andere manier te kijken waardoor de cliënt zelf nieuwe mogelijkheden gaat zien om om te gaan met het verlies.

Heb je interesse in het vak ‘Integrale Verlies- en Rouwbegeleiding’?

Waarom is het belangrijk scholing te krijgen in verliesbegeleiding?

Rouw- en verliesbegeleiding is een vak apart. Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met rouw en verlies. In vergelijking met vroeger zoekt men hier steeds vaker hulp voor. De vraag naar verliesbegeleiding neemt hierdoor toe. Daarom is het belangrijk dat meer mensen over deze expertise beschikken.

Dit staat je te wachten tijdens de opleiding Integrale Verlies- & Rouwbegeleiding

Ben je op zoek naar een cursus rouwbegeleiding? De opleiding Integrale Verlies- & Rouwbegeleiding van de SPSO is een verdieping op de onderwerpen rouwbegeleiding, rouwverwerking en rouw. Begrippen die je nu al kent worden opgefrist en verder uitgediept. De opleiding wordt gegeven door docent en rouwcoach Ed van der Vight. Hij zal je 5 zaterdagen achtereen zijn kennis overbrengen en je concrete handvaten meegeven waarmee je mensen kunt helpen. We nemen de opleiding even met je door.

De opleiding rouwbegeleiding krijgt mooie recensies

De opleiding Integrale Verlies- & Rouwbegeleiding bestaat nu zo’n 5 jaar. De studenten komen overal vandaan. Het zijn mensen die de opleiding Psychosociale Begeleiding bij de SPSO volgen of hebben gevolgd, mensen die werken binnen de psychosociale zorg en mensen uit het bedrijfsleven. Het is echter wel belangrijk dat je enige kennis van zaken hebt. Tijdens de opleiding wordt er namelijk voortgebouwd op de onderwerpen rouw, rouwverwerking en rouwbegeleiding.

Integrale verliesverwerking en de integrale mensbenadering

Bij de SPSO leer je de integrale mensbenadering begrijpen en toepassen. Deze benadering behandelen we niet alleen tijdens de 3-jarige opleiding Psychosociale Begeleiding, maar ook tijdens bij- en nascholing zoals Integrale Verlies- & Rouwbegeleiding. Wat houdt de integrale mensbenadering in het kort in? En hoe komt deze benadering tot uiting tijdens de bij- en nascholing Integrale Verlies- & Rouwbegeleiding? Directeur Ton Kuijper licht het toe.

Heb je interesse in het vak 'Integrale Verlies- en Rouwbegeleiding'?

Wil je meer weten over de nascholing? Download de brochure door bijgaand formulier in te vullen. Je kan ook eventuele vragen of opmerkingen kwijt in dit formulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je kan ons ook telefonisch (030 – 280 38 19) bereiken.

Integrale verliesverwerking en de integrale mensbenadering

SPSO_Thema2_Blog6Foto1.jpg10 jun Bij de SPSO leer je de integrale mensbenadering begrijpen en toepassen. Deze benadering leer je niet alleen tijdens de 3-jarige opleiding Psychosociale Begeleiding, maar ook tijdens bij- en ... lees verder

De cursus rouwbegeleiding krijgt mooie recensies

SPSO_Thema2_Blog5Foto1.jpg15 apr De bij- en nascholing Integrale Verlies-& Rouwbegeleiding bestaat nu zo’n 5 jaar. De studenten komen overal vandaan. Het zijn mensen die de opleiding Psychosociale Begeleiding bij de SPSO volgen ... lees verder

Dit staat je te wachten tijdens de cursus Integrale Verlies- & Rouwbegeleiding

SPSO_Thema2_Blog4Foto1.jpg19 feb Ben je op zoek naar een cursus rouwbegeleiding? De bij- en nascholing Integrale Verlies-& Rouwbegeleiding van de SPSO is een verdieping op de onderwerpen rouwbegeleiding, rouwverwerking en rouw. ... lees verder

Waarom is het belangrijk scholing te krijgen in verliesbegeleiding?

SPSO_Thema2_Blog3Foto1.jpg24 dec Rouw- en verliesbegeleiding is een vak apart. Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met rouw en verlies. In vergelijking met vroeger zoekt men hier steeds vaker hulp voor. De vraag naar ... lees verder

Wat is het model voor ‘Integrale Verliesverwerking’?

SPSO_Thema2_Blog2Foto1.jpg30 okt Het model ‘Integrale Verliesverwerking’ is gebaseerd op de Vedische Filosofie en ontworpen door Van der Vight. Hij legt uit hoe het model in elkaar zit: “Mensen maken doorgaans 3 stappen door in ... lees verder

“De cursus rouwbegeleiding ligt heel dicht bij mij”

SPSO_Thema2_Blog1Foto1.jpg04 sep Het taboe op de onderwerpen ‘dood’ en ‘verlies’ neemt steeds verder af. Mensen praten er gemakkelijker over en zoeken sneller hulp. Het is dan ook niet verrassend dat er aanzienlijk meer ... lees verder
Scroll naar boven