Mensen helpen zichzelf te helpen

Wil je meer informatie?
  • Studenten met diverse achtergronden
  • Huize Beukbergen
  • Waardevolle (voortgezette) opleiding

Kunstzinnige Counseling

Ben je geïnteresseerd in het psychische en dieptepsychologische werkveld? En wil je mensen helpen zichzelf te helpen? Dan is deze opleiding binnen onze academie wellicht iets voor jou. In deze blogs bespreken we onze voortgezette opleiding Kunstzinnige Therapie en Counseling. Spreekt dit onderwerp je aan? Dan nodigen we je van harte uit op een oriëntatiegesprek op onze mooie locatie Huize Beukbergen.  

Dit leer je tijdens de Opleiding Kunstzinnige Therapie & Counseling

Kunstzinnige therapie heeft een helende werking vanuit het innerlijk bewuste van de cliënt. Het is dan ook een voorname reden waarom de SPSO de opleiding Kunstzinnige Therapie & Counseling aanbiedt. Tijdens deze eenjarige voortgezette opleiding leer je hoe een cliënt tot een groter bewustzijn van zichzelf kan komen, door kunstzinnige middelen in te zetten. Het denken komt tijdens kunstzinnige therapie op de achtergrond, zodat de stroom van de innerlijke beeldenwereld naar voren kan treden.

Kunstzinnige Therapie & Counseling: een waardevolle voortgezette opleiding voor hulpverleners

Ben je professioneel actief in de begeleiding van mensen, op welke manier dan ook en streef je ernaar je cliënten extra goed te kunnen begeleiden op hun innerlijke ontwikkelingsweg? Dan kan de Kunstzinnige Therapie & Counseling een waardevolle voortgezette opleiding zijn. Door middel van deze opleiding kun je de persoonlijke groei van je cliënten stimuleren met behulp van hun innerlijk beeldend vermogen: het creatieve dynamische proces. Zo kan je cliënt ontdekken dat er een zelfhelend vermogen in hem of haar bestaat dat leidt naar psychisch evenwicht.

Navigatie

_____________________

Meer informatie

Voor meer informatie

_____________________

Contact opnemen

Wil je meer informatie over ons of over deze opleiding, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

"Als hulpverlener leer je aan je cliënt hoe hij of zij zichzelf kan helen door zijn of haar innerlijke veerkracht te herkennen en in te zetten om levensproblematiek op te lossen."

Wil je meer informatie?

★ ★ ★ ★ ★

Bij de SPSO ben ik gaan studeren om mezelf te ontwikkelen en mijn doel was ook om mijn functie te verbeteren in het werkveld. Vanaf het begin kwam inzicht en duidelijkheid over interpersoonlijke relaties, die ik direct kon gebruiken in zowel de persoonlijke als werksfeer. Ik kijken terug op een mooie tijd, waarin ik veel heb geleerd.

- J. Bos

★ ★ ★ ★ ★

Door deze studie heb ik me los kunnen maken van werk wat al lang niet meer bij me paste om vervolgens het werk te doen wat naadloos aansluit bij mijn opleiding en capaciteiten.

- G. Netten

★ ★ ★ ★ ★

Zolang ik me kan herinneren, heb ik willen doorgronden wat mensen drijft en hoe mensen tot keuzes komen .... ik heb geleerd om mijn eigen ervaringen in te zetten. De opleiding heeft een positieve bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling en in het werken met psychiatrische en ernstige gedragsgestoorde jongeren.

- L. de Winter

Kunstzinnige Therapie & Counseling: een waardevolle voortgezette opleiding voor hulpverleners

SPSO_Kunstzinnige-Therapie--Counseling-een-waardevolle-voortgezette-opleiding-voor-hulpverleners_2.j17 apr Ben je professioneel actief in de begeleiding van mensen, op welke manier dan ook en streef je ernaar je cliënten extra goed te kunnen begeleiden op hun innerlijke ontwikkelingsweg? Dan kan de ... lees verder

Dit leer je tijdens de Opleiding Kunstzinnige Therapie & Counseling

SPSO_Dit-leer-je-tijdens-de-Opleiding-Kunstzinnige-Therapie-en-Counseling_2.jpg20 feb Kunstzinnige therapie heeft een helende werking vanuit het innerlijk bewuste van de cliënt. Het is dan ook een voorname reden waarom de SPSO de opleiding Kunstzinnige Therapie & Counseling ... lees verder
Scroll naar boven