Lezingen en workshops

Oosterse Psychologie & de Gita

Inhoud

De Bhagavad Gītā gaat over de voorbereiding op een enorme veldslag. Vlak voor alles gaat beginnen geeft Arjuna, de grootste held van het goede kamp, ‘t opeens op. Hij ziet het helemaal niet meer zitten, kan geen kant op, en raakt in paniek. Dan volgt een dialoog met Krishna (eigenlijk zijn Hogere Zelf). In de 18 hoofdstukken die volgen krijgt Arjuna richting, een kompas. Hij kan zijn eigen keuzes maken. Hij laat zijn 'begoochelingen' los en ziet helder wat hij moet gaan doen.

Gandhi had de Gītā als ‘lijfboek’; door zichzelf te ‘transformeren’, kon hij de wereld veranderen en India geweldloos losmaken van Engeland.

De Gītā kan je helpen je meest werkelijke zelf te ontdekken. Wie ben je ten diepte? Wanneer je daar geen zicht op hebt, zie je een vertekende wereld. De zelfkennis die je met de Gītā als handboekje ontwikkelt, is dus ook onontbeerlijk voor het werken met cliënten.

Docent

Vincent Duindam (1958) is psycholoog en al 40 jaar verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij geeft ook les aan de verschillende opleidingen en hogescholen.

Zijn eerste boeken gingen over gender, emancipatie, ouderschap, mannelijkheid, vrouwelijkheid en over echtscheiding. Latere boeken gaan over spiritualiteit en resp. opvoeding, onderwijs en liefdesrelaties. Hij schreef ook een haikubundel over zijn dochters.

Het Spiritueel Zakboekje voor Professionals (uitg. SWP, Amsterdam) is zojuist uitgekomen. Over deze onderwerpen geeft hij lezingen en workshops.

Praktische informatie:

Prijs:
€ 125,=, inclusief onbeperkt koffie en thee

Locatie:
Academie Integrale Menswetenschappen – SPSO
Amersfoortseweg 59 – Huis ter Heide (nabij Soest)

Tijden:
ochtend : 10.15 – 13.00 uur
middag : 13.30 – 16.15 uur

Inschrijving:
1) Per mail aan : adm@spso.nl
én
2) betaling door overmaking van € 125,= op rekening :
NL16 INGB 0005 567726, ten name van de SPSO.

Algemene voorwaarden :
Door in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden van de opleiding, zoals deze gepubliceerd staan op onze website.

Annulering:
Enkel mogelijk 2 weken voorafgaand aan de lezing of workshop. Annulering op een later tijdstip is helaas niet mogelijk.

Noot:
Na inschrijving krijg je een bevestiging van de administratie van de opleiding.
In de week voorafgaand aan de lezing of workshop krijg je verdere (zaal-)informatie toegestuurd.

Scroll naar boven